lunes, 3 de octubre de 2011

Concentración Nº 60 03/10/2011 y manifiesto

Como cada día 3, nos concentraremos a las 19:00 h. en la Plaza de la Virgen de Valencia, en homenaje a las víctimas del accidente de metro de Valencia de 3 de julio de 2006.

Queremos una vez más agradecer a barriodelcarmen.net su apoyo y los videos grabados de las concentraciones, gran trabajo.

Manifiesto 3 de octubre de 2011

A la fi de Juliol, Francisco Camps dimitia del seu càrrec com a President de la Generalitat, i ocupava el seu lloc Alberto Fabra, que ja en les seues primeres declaracions, va marcar distància amb el seu predecessor, manifestant la seua intenció de realitzar una gestió més transparent i accessible a tots els ciutadans.
Com a conseqüència d'aquesta conducta, fa unes setmanes, des de presidència de la Generalitat, es van posar en contacte amb l'Associació per a fixar la data d'una trobada.
Ni que dir té, que rebem la notícia amb certa esperançca. Per fi, passats més de 4 anys i mitj esperant ser rebuts pel President de la Generalitat, se'ns dóna l'oportunitat d'exposar els nostres dubtes, les nostres queixes, les nostres reivindicacions.
Per fi, anem a ser escoltats més enllà d'aquesta plaça.
I com que Alberto Fabra, arriba a la Generalitat transcorreguts més de 5 anys de l'accident, volem posar-li al corrent de la nostra història.
3 de Julio de 2006, 13 hores. Un comboi de la línia 1 del metre de València, ix de l'Estació de Plaça Espanya, sobrepassa la velocitat establida per al trajecte, i en prendre la corba d'entrada a l'Estació de Jesús, l'1 er. vagó descarrila, bolca, es desprenen els cristalls de les finestres, i 43 persones ixen comiats pel buit, trobant d'aquesta manera la mort.
47 persones més van patir ferides de diversa consideració.
Ferits que una vegada van rebre l'alta hospitalària, van quedar deficientment desatesos, ja que no va haver-hi cap gabinet que coordinara la seua assistència, havent de cercar cadascun d'ells pel seu compte, l'ajuda mèdica necessària per a guarir les seues ferides físiques i psicològiques.
El 14 de Juliol s'aprova en les Corts una Comissió d'Investigació.
Investigació que es duu a terme només amb els documents i experts aportats pel Grup Popular, restant d'aquesta manera, legitimitat a aquesta Comissió. Motiu pel qual, demanem una Investigació en la qual es tinga en compte TOTA la informació necessària per a esclarir les causes de l'accident.
Mentrestant, s'obri la causa judicial, que se centra exclusivament en l'excés de velocitat, sense tenir en compte que FGV, el 3 de Juliol del 2006 disposava de mitjans per a evitar l'accident. Simplement amb una balisa que frenara al tren, si sobrepassava la velocitat establida.
La jutge arxiva el cas, malgrat reconèixer “que l'existència d'una balisa, que haguera tingut per funció el control de la velocitat d'entrada a la corba, haguera evitat l'accident”.
Davant aquestes declaracions, no podem donar per vàlida la Conclusió establida en la Comissió Parlamentària, que estableix que l'accident va ser Inevitable.
I per aquestes contradiccions, demanem es rectifique el resultat de la Comissió Parlamentària, i es reconega que l'accident SÍ ES VA PODER EVITAR.

Esperem que el nou President de la Generalitat, atenga les nostres peticions.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Quiero hacer una matización cuando se habla del "nuevo" Presidente Fabra. No es para nada nuevo, estuvo en la legislatura anterior 2007-2011 con Camps en Les Corts. Así que sabe muy bien de qué va todo este asunto.

Él busca el perfil de "nuevo", de recien llegado. Pero eso no es correcto. Que no os engañen con la foto...

Anónimo dijo...

¿Lo habeis visto? Han negado de nuevo, la reapertura del caso. Por dignidad, aunque os den fecha, yo no me reuniría con Fabra, es lo mismo que Camps, pero con otro pellejo encima.

Pincha sobre la imagen web 0responsables