domingo, 19 de diciembre de 2010

Nota de Prensa Compromís

NOTA DE PREMSA

COMPROMÍS DEMANA UNA PLACA EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DE LA LÍNIA 1 EN L’ESTACIÓ DE METRO JOAQUÍN SOROLLA

El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, assegura que el monument d’homenatge “està totalment abandonat” i critica que “s’intente esborrar el record de l’accident amb sospitosos canvis de denominació”

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha demanat aquest matí a l’Ajuntament i la Generalitat, que les administracions “tinguen un record per les víctimes de l’accident de la Línia 1 del Metro amb la col·locació d’una placa commemorativa en l’estació de Metro Joaquín Sorolla, abans Jesús, on es va produir l’accident del 3 de juliol de 2006”. “Aquell va ser un dels accidents més greus de la nostra història, amb 43 morts i desenes de ferits, i mereix ser recordat en una instal·lació que gastaran milers de persones”.

Ribó, qui va revelar que aquesta petició havia estat consensuada prèviament amb els familiars de les víctimes, va assenyalar que l’actual monument d’homenatge, en un jardí proper a l’estació on va es va produir el luctuós succés, “està totalment abandonat i amagat, amb les lletres que indiquen l’accident totalment tapades i illegibles, freqüentat per gossos que defequen en les seues rodalies. En definitiva, és una ubicació indigna del fet que vol recordar. Per això creguem que és necessària aquesta placa, perquè els polítics i la ciutadania no obliden mai la seua memòria i tinguen ben present la necessitat de garantir al màxim la seguretat en el transport públic”.

“Hem d’acabar amb una situació absurda i incomprensible, on el president de la Generalitat, que representa a tots els valencians, no és capaç de reunir-se amb els familiars, o que s’intente esborrar el record de l’accident amb sospitosos e injustificats canvis de denominació”, va dir en al·lusió al canvi de nom de l’estació de Jesús per posar-li el de Joaquín Sorolla. “A falta de una explicació més plausible, es tracta d’un nou atac del PP a les víctimes, els familiars i la seua memòria”, conclogué.

“Tot és molt sospitós. Però si no ha hagut cap intencionalitat, si tot és casual, és molt fàcil de demostrar: que s’habilite una placa en l’estació de Metro Joaquín Sorolla, inaugurada amb la presència del president de la Generalitat i l’alcaldessa de València acompanyats de les víctimes i els seus familiars d’aquest fatal accident”.

OFICINA DE COMUNICACIÓ COMPROMÍS PER VALÈNCIA
València, 19 de Desembre de 2010

No hay comentarios:

Pincha sobre la imagen web 0responsables