miércoles, 4 de noviembre de 2009

Nota prensa que nos envía EUPV sobre el Sindic

NOTA DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Marga Sanz (EU): “El PP està tapant la boca a José Cholbi per a que no investigue l’accident del Metro”

La diputada autonòmica i coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, afirma que l’actual Síndic de Greuges “està posat ex profeso pel PP per a obstaculitzar qualsevol investigació que els perjudique, entre elles, la que demana l’Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol. El fet que ara Cholbi es declare incompetent per atendre les queixes de les víctimes, no fa més que obstaculitzar la possible via que havia obert la seua predecessora en el càrrec Emilia Caballero”.

Sanz assegura que el PP “s’ha guardat molt bé les esquenes respecte a aquesta tragèdia, i ha col·locat a Cholbi, qui no obrirà el cas des de la Sindicatura de Greuges”.

Esquerra Unida pregunta com es que fa un any la figura del Síndic de Greuges –ostentada per Emilia Caballero- podia investigar les mesures de seguretat del Metro “i ara qui ocupa el càrrec, José Cholbi, diu que no és competència seua accedir als informes de la Generalitat. Si el síndic no pot accedir, qui pot fer-ho?”, qüestiona Sanz.

La formació d’esquerres assegura que l’Associació de Víctimes del Metro “està sent contínuament rebutjada pel govern de la Generalitat. La comissió d’investigació de les Corts va tenir un termini de 30 dies per actuar -cosa que la va convertir en la comissió més curta- i al final va resultar un total paripé, amb una durada de sols 7 dies i amb l’absència de moltes persones que deurien haver comparegut després d’haver-les sol·licitat l’oposició. La comissió s’obrigué i es tancà simplement amb els vots del PP”, recorda.

València, 4 de novembre de 2009

GABINET DE PREMSA D’ESQUERRA UNIDA

No hay comentarios:

Pincha sobre la imagen web 0responsables