viernes, 5 de abril de 2013

Nota COALICIO COMPROMIS INFORME FGV

Compromís revela un informe de FGV que el 2005 advertia dels grans problemes tècnics dels trens de l’accident del 3J


  • Oltra: “Cada dia estem descobrint més coses en relació a l’accident que es varen ocultar perquè el govern del PP no té la consciència tranquila”

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha tingut accés a un informe de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) del 15 de setembre de l’any 2005 en què s’adverteix de la tecnologia obsoleta i els grans problemes de manteniment que presentaven els trens de la sèrie 3700, el tipus de comboi que va tenir l’accident de metro més greu de la nostra història, només uns mesos després, el 3 de juliol de 2006.

Es tracta d’un informe de necessitat d’adquisició de noves unitats signat pel, en aquell moment director adjunt d’Explotació, Vicente Contreras Bornez. En aquest document s’afirma que “Els trens de la sèrie 3700 -40 unitats- que actualment presten servei a la línia 1 de Metro València, van començar a circular l’any 1986, sent el seu projecte i disseny de l’any 1983, pel que estan molt pròxims al final de la seua vida útil “.

Així mateix s’assegura en l’informe que “La branca de tracció i, molt especialment, el control de la mateixa és de tecnologia ja obsoleta pel que presenta grans problemes en el seu manteniment, ja que resulta especialment complicat l’obtenció de recanvis”.

“A causa del clima d’aquesta zona la corrosió en els elements de caixa és molt important, per la qual cosa es fa necessari el sanejament de tota ella i, en el cas dels sostres, la substitució dels mateixos a causa del gran deteriorament que pateixen” , s’afegeix en el document de FGV. Per tot això el director adjunt d’Explotació recomana o bé una renovació d’aquests trens o la compra d’unitats noves.

Segons ha assenyalat Oltra “cal tenir en compte que aquest informe es va elaborar pocs dies després d’un accident de metro en la línia 1 el 9 de setembre de 2005 a l’altura de Picanya, que va causar 35 ferits. Per tant la necessitat de renovar els trens estava molt lligada als sinistres que es produïen en uns trens amb tecnologia obsoleta, amb grans problemes de manteniment i molt propers al final de la seua vida útil”.

Per a la diputada de Compromís “aquest informe demostra que es va ocultar informació a la comissió d’investigació de l’accident de metro del 3 de juliol de 2006, demostra que els tècnics ja havien advertit que els trens no estaven en condicions, que havien acabat la seua vida útil i que això estava provocant sinistralitat”.

“L’informe és una evidència de què si s’hagueren fet bé les coses des del govern valencià este accident s’haguera evitat perquè s’haurien comprat trens nous abans de l’accident que va causar 43 morts i 47 ferits”.

Segons Oltra “tot açò demostra que des del Partit Popular s’ha ocultat maliciosament informació que era rellevant en la comissió d’investigació per tant hui mateix des de Compromís hem presentat una altra vegada la proposta per a la reobertura de la comissió d’investigació, una proposta que s’ha debatut moltes voltes en Les Corts i que el PP sempre ha rebutjat. Cada dia estem descobrint més coses en relació a l’accident que es varen ocultar perquè el govern del PP no té la consciència tranquila”.
Documents adjunts
AUDIO MONICA OLTRA

Coalició Compromís

No hay comentarios:

Pincha sobre la imagen web 0responsables